Er dit barns samvær med dig blevet afbrudt?

02. maj 2023 | Tilbage til nyhedsoversigten

Er dit barns samvær med dig blevet afbrudt?

Hvis dit barns samvær med dig er blevet afbrudt, har du mulighed for at søge om et midlertidigt kontaktbevarende samvær i Familieretshuset.

 

Hos Trolle Advokatfirma får vi ofte henvendelser fra frustrerede samværsforældre, hvor bopælsforælderen har afbrudt samværet, og vi oplever desværre at mange samværsforældre ikke kender deres ret til at søge om midlertidigt kontaktbevarende samvær.

 

Reglerne om midlertidigt kontaktbevarende samvær trådte i kraft i oktober 2015, som et led i den chikanepakke, som skulle dæmme op for forældres samarbejdschikane.

 

Formålet med det midlertidige kontaktbevarende samvær er at sikre kontakten mellem barnet og samværsforælderen, når samværet er blevet afbrudt.

 

Familieretshuset skal træffe en afgørelse om fastsættelse af midlertidigt kontaktbevarende samvær inden for 3 uger, hvis samværet for nyligt er afbrudt, og hvis det kontaktbevarende samvær er til barnets bedste.

 

Omfanget af et midlertidigt kontaktbevarende samvær fastsættes som en standardiseret minimumssamvær ud fra barnets alder:

 

Barnet er ikke fyldt 1 år:  Der er samvær 1-2 timer hver uge lørdag eller søndag samt 1-2 timer en hverdag hver uge.  Det er Familieretshuset, der bestemmer nærmere.

Barnet er 1-3 år: Der er samvær hver anden lørdag eller søndag kl. 10-17 samt en hverdag i modsatte uge fra 16-18.

 

Barnet er 4-6 år: Der er samvær hver anden uge fra lørdag kl. 10 til søndag kl. 17.

 

Barnet er fyldt 7 år: Der er samvær hver anden uge fra fredag kl. 17 til søndag kl. 17.

 

Vær opmærksom på, at en afgørelse om kontaktbevarende samvær er en midlertidig afgørelse, hvorfor det standardiserede minimumssamvær alene gælder indtil der træffes en endelig afgørelse om samvær.

 

Denne artikel er skrevet af advokat Charlotte Sølvbjerg Stein.

 

Hvis du har en verserende samværssag, kan du altid ringe til Trolle Advokatfirma på 70 15 15 32 og få en uforpligtende samtale med en af vores børneadvokater – husk, det koster ikke noget at spørge.


Advokat (H) - Partner
JESPER GAD
Advokat (H) - Partner
ANNE VILSLEV PETERSEN
Advokat
CHARLOTTE SØLVBJERG STEIN